Oprește-te Timpule în loc pe plajele albe și ireale din „The land of smiles”! – Thailanda!

Elvira este un faimos blogger travel pentru comunitatea online și pentru agențiile de turism consacrate.

A străbătut mii de kilometri cu mijloace de transport care mai de care mai diverse, printre care cămile și elefanți, în căutarea necunoscutului.

Pasiunea ei pentru istorie, pictură, scris și călătorii au transformat-o într-un neobosit „pelerin”. A lansat cărți și a umplut galeriile de artă cu tablourile ei, sub pseudonimul „Suflet călător”.

Neobosită, de neoprit, nu știe să trăiască altfel și nici nu și-o dorește. Vechiul, misterul și contemporanul îi oferă aripi de Peter Pan pentru a zbura în căutarea Neverland-ului.

Dar toate până într-o zi, cînd Elvira s-a prăbușit în fața blocului în drum spre aeroport. Salvarea a ajuns rapid… a deschis ochii, totul alb în jur, ceva îi țiuie în urechi, simte cum mii de ace îi străbat trupul… a înțeles totul când un bărbat tânăr îmbrăcat în uniformă medicală, a intrat în cameră. Nu era altcineva decât doctorul ce se ocupa de cazul ei.

– Vei trece peste acest moment dacă vei urma cuvintele mele, rosti el în loc de salut.

– Trebuia să ajung în Asia astăzi… gemu ea.

– Peste o săptămână vei putea pleca acolo, dar până atunci vei face ce spun eu, continuă el și începu s-o consulte…

(…) Cerul capitalei era plin ochi de norii cenușii și grei ai lunii decembrie. Păsări negre acopereau văzduhul anunțând zăpezi grele. Încă trei săptămâni până la final de an.

monkey-3251530__340Elvira, cu un bloc de desen în mână și ochii pe geam, visa la plaje albe cu nisip moale, fin și fierbinte.

Peste o săptâmână avea să se afle acolo, în „Orașul îngerilor” – Bangkok, capitala Thailandei, cel mai încântător oraș din sud-estul Asiei, loc armonios al îmbinării trecutului cu prezentul.

Experiența această inedită i-a fos oferită de către Christian Tourunul dintre cei mai mari tour operatori din România, renumiți prin serviciile impecabile pe care le ofereau.

Sub sloganul „Câte un drum spre fiecare vis”, îi oferiseră Elvirei un Revelion în Thailanda, în calitate de blogger travel.

Seduși și încântați de felul în care fata cu ochi negri și pătrunzători, descoperea lumii locurile prin care trecea, Revelion Christian Tour 2019 avea să farmece și să nască pasiune pentru Thailanda în rândul celor doritori de nou și aventură.

(…)Cu gândul hai-hui, mâna începu să se miște pe foaia de desen… mintea ei reda imagini a ceea ce credea că va găsi în acele locuri.

Știa clar că tot ce va avea nevoie să ia cu ea, era:

Un Bărbat:

Nu împărtășise experiențele ei cu nimeni până în acel moment.

De ce lua acum în calcul această variantă?

Avea nevoie de altceva, să simtă adrenalina și romantismul locurilor tainice, alături de un suflet la fel de enigmatic: Doctorul ei.

Înainte de a-i lansa invitația, s-a asigurat că acesta putea fi „răpit” fără a atrage atenția nimănui.

Blocul de desen:

Era nelipsit. Mai curând ar fi renunțat la orice altceva, dar nu la acesta și la acuarelele ei. Prin pictură putea transmite cel mai bine emoțiile, culorile, viața.

Bangkokul avea să fie redat nu numai așa cum era în realitate, oraș haotic și ireal de viu, cu temple, piețe și palate colorate, dar și cu ceea ce era dincolo de acestea: simplitatea umană, zâmbetul oamenilor care se mulțumesc cu ceea ce au și doresc să dăruiască din puținul lor.

Neastâmpărul locuitorilor de aici, va fi redat prin desenele fidele ale tuk tuk-urilor ce aleargă nebunește pe străzi, dar și a bărcuțelor de pe canale ce înaintează printre insulele-piețe.

grand-palace-1822487__340 bangock

Tot pensulele ei vor reda cu fidelitate Palatul Regal, un complex de cladiri regale ce se află în centrul orașului cu a lui  pagodă de aur; Wat Pho, templul budist, cu cel mai mare număr de vizitatori și unde sțiințele medicale, educația și istoria s-au contopit de-a lungul veacurilor; Wat Arun, situat pe malul vestic al râului Chao Phraya; Muzeul Regelui Prajadhipok (Regele Rama VII) și multe alte minunății ce se ascund între zgârâie-norii acestei metropole.

La un moment creionul se opri din alergătura lui.

– Revelionul! exclamă ea. Cu ce o să mă îmbrac?

Nu știa încă cu ce o să se îmbrace, dar știa care va fi cel de-al treilea lucru ce îl va lua neapărat cu ea: Pantofii roșii stiletto cu toc înalt, ce o făceau să strălucească mai tare decât aurul templelor thailandaze în bătaia soarelui.

Conform celor planificate, trecerea dintre ani urma să fie celebrată în Ao Nang, oraș de pe insula Krabi. Orașul este renumit pentru petreceri, baruri și o mulțime de restaurante. Cu siguranță invitatului ei o să-i fie pe plac.

Se vor bucura amândoi de un final de an, însoțit, nu numai de obiceiurile unei alte culturi, dar vor avea și o experiență culinară pe măsură.

A aflat deja că bucătăria thailandeză este printre cele mai bune la nivel internațional, așadar de Revelion îi vor aștepta nenumărate surprize.

Pornind de la amestecurile florilor cu ierburi aromate, meniul va fi wow: supă tradițională picantă preparată cu ghimbir și lapte de cocos (Tom Yum Goong), mai apoi feluri diferite cu fructe de mare, creveți și tot felul de pești, urmați de delicatese precum preparate cu greieri și scorpioni, ca mai apoi să urmeze partea dulce, deserturile.

IMG_4272_1A reținut doar câteva dintre ele, dar deja savura: Mango Sticky Rice, Sweet Thai Crepe, Coconut Rice Dumplings și lista continua în aceeași tonalitate de plăcere dulce.

krabi_1060287521-300x200Pentru 1 Ianuarie 2019, avea plănuit să-și ducă doctorul la o plimbare pe plajele paradisiace din Krabi și la o ieșire pe minunata mare Andaman, cu long-tail boat.

Va avea un sfârșit de an memorabil, în care rezoluțiile pentru 2019 se vor împlini fără doar și poate. Nici o dorință nu ar fi rezistat să rămână aruncată în Univers dintr-un astfel de paradis.

Oferte speciale Revelionprogramul gândit într-un mod atât de plăcut de cei de la Christian Tour, aveau să-i schimbe viața!

– Bună dimineața! Cum te simți azi? întrebă doctorul.

– Pregătește-ți bagajele! Sper că ai toate actele în regulă și pașaport valabil! îl anunță ea în loc de răspuns.

– Dar unde plec?

– Thailanda, locul zâmbetelor și al libertății! răspunse Elvira.

– Să mergem atunci! De mult așteptam o aventură! aprobă doctorul, surâzând visător.

Acest articol a fost scris pentru proba a 19-a din Superblog 2018.

Surse:

https://christiantour.ro/revelion-2019-oferte-speciale

https://christiantour.ro/blog/

extravita.ro

triptil.ro

valizacucalatorii.ro

mandala-travel.ro

pixabay.com

christiantour

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.