Plantele sunt îngerii lui Dumnezeu, trimise pentru a ne vindeca! Să îmbinăm armonios Natura cu tehnologia pentru a ne bucura de beneficii!

*

Joi de noiembrie, friguros și cenușiu. Ceasul digital afișează, leneș, pe ecran, ora 16:30.

Andra se plimbă prin casă fără vreun scop anume. Prea obosită să înceapă să învețe, prea fără chef să înceapă curățenia… Dar gândurile îi sunt întrerupte de cheia ce se aude în ușă.

Aleargă speriată într-acolo…doar ea cu Ramona, prietena ei, aveau cheie de la casă.

În cadrul ușii, aproape leșinată și cu fața schimonosită de durere, o vede pe Ramona. Lacrimile îi curg neîncetat pe față și din priviri, o roagă pe Andra să o ajute.

– Ce s-a întâmplat? Ce-ai pățit? întrebă fata speriată.

– Mă doare rău, nu mai pot sta în picioare… răspunse Ramona, cu voce sugrumată, lăsându-se în genunchi de durere.

– Ce te doare? Hai în pat! spuse Andra, în timp ce o ajută să se ridice de pe jos.

– Hai că e rece gresia, hai să te întinzi puțin! insistă aceasta.

– Au, auuu! țipă Ramona, în efortul de a se ridica.

Andra a fugit în dormitor după pături și perne. A făcut din ele un culcuș pe hol și cu toată puterea ei, a ridicat-o și a așezat-o pe Ramona, în acel cuib călduros.

– Stai aici câteva secunde! Mă îmbrac și mergem la spital.

Andra este gata, taxiul le așteaptă deja jos.

– Te poți ridica? Încerci puțin? o întrebă ea, cu dragoste, pe Ramona.

– Hai că poți, sunt aici, ține-te de mine! o îndemnă cu glas plin de speranță.

– Să chemăm ambulanța n-are sens, tu nu ai rezista să aștepți așa mult…spuse ca pentru sine, tânăra.

Ramona înălță ochii și oftă prelung…

**

Este tânără, 24 de ani, și ambițioasă. Are un job de invidiat într-o faimoasă multinațională și un salariu care poate stârni oricui, gelozia. Dar pentru toate acestea, noaptea a fost transformată în zi și totuși tot este prea scurt timpul pentru a finaliza toate task-urile și a respecta deadline-urile. Dar îi place mult ceea ce face. Lucrează aici de 4 ani și de la un post simplu de asistent manager, datorită inteligenței, ambiției, determinării și a sacrificiului vieții personale, a ajuns șefă de departament, conducând cu mână de fier peste 200 de persoane.

Dar munca fără oprire a început să-și pună amprenta asupra fizicului și psihicului ei. Nu mai știe ce este un concediu sau o minivacanță, a uitat, inclusiv, noțiunea de wekeend, nu mai știe ce este îmbrățișarea călduroasă a unui bărbat… iar de privit în oglindă… poate doar 5 secunde dimineața, în graba de a ieși pe ușă.

Andra, cea mai bună prietenă a ei, care primise cazare în apartamentul mult prea mare pentru o singură persoană, al Ramonei, încercase de nenumărate ori să-i spună, cu diplomație, că se schimbase… dar nu în bine.

Nu observa, oare că hainele ei de la o lună la cealaltă, deveneau din ce în ce mai mici? Că ritmul acesta alert, mâncatul nesănătos și pe fugă, nu făceau decât să geamă cântarul atunci când, rareori, se mai urca pe el?

Nimic din toate acestea nu au reușit s-o convingă pe Ramona că este pe un drum greșit. Ea știe doar că dacă nu va face ceea ce-i cere firma, își va pierde puterea financiară, viața pe care o are, va pierde totul și ce va face atunci?!

Și ce dacă hainele se micșorează? Are destui bani încât să-și permită altele.

Și ce dacă mesele sunt luate haotic? Măcar le servește la cele mai bune restaurante. Este sigură că acolo sunt preparate corect, chiar și cele mai bogate în grăsimi și carbohidrați.

Și ce dacă mănâncă dulciuri sau chipsuri până la epuizare? Sunt, doar, singurele ei momente de răsfăț.

Și ce dacă un pachet de țigări este fumat în mai puțin de 10 ore? Țigările o ajută să gândească, să fie creativă, să surprindă!

Ramona găsea justificări la toate obiceiurile și comportamentul ei de workaholic. Andra, oricât îi explica, îi trimitea tot felul de articole, îi dădea exemple… Ramona era dependentă de acel birou, de acel scaun pe care stătea țintuită ore fără număr… nici nu mai realiza cum trec anotimpurile! Oricum era supărată pe timp, pe Creator, pe ceasuri și pe calendare.

– De ce nu făcuse oare Creatorul ziua mai mare de 24 de ore?

***

Taxiul a ajuns în fața intrării de la urgență. Andra a coborât prima.

Avea nevoie de un scaun cu rotile și de ajutor pentru a o scoate pe Ramona din mașină. Pe lângă durerile insuportabile pe care le avea, era și problema greutății ei… la 24 de ani să cântărești 120 de kilograme… nu era tocmai ușor… pentru niciuna dintre ele.

Noroc cu șoferul, băiat în putere, milos și cu bun simț!

– Bine că mai există și oameni cu inimă, gândi Andra în timp ce îi mulțumea taximestrului.

****

– Da, durerea a început dintr-o dată, la vreo două ore după masa de prânz, povestește Ramona, doctorului de la triaj.

– În ce a constat prânzul Dvs.? întrebă doctorul din nou.

– Azi am mâncat junkfood, recunoscu Ramona, lăsând privirea rușinată, în jos.

– Domnișoară, fără a dori să vă jignesc, dar când v-ați uitat ultima oară în oglină? continuă el.

– Păi… să vedeți…eu am un job foarte bun… se bâlbâi fata, încercând să găsească explicații.

– Bla, bla, bla, continuă doctorul plictisit. Toți vin cu scuzele astea. 

– Băi copiii, voi nu știți că sănătatea, dacă o pierdeți, există șanse mult prea mici s-o mai recâștigați?! Domnișoară poți avea toți banii din lume, dar privește în oglindă… hai privește, îi spuse el, cu fermitate.

– Ce vezi? Zi-mi, ce vezi?

37208302_2097615386947097_571344011734810624_nRamonei îi era frică și rușine să dea ochii cu oglinda. A rămas cu capul plecat și dacă ar fi putut, ar fi plecat de acolo, ar fi fugit să se ascundă oriunde, dar numai să nu mai audă acea voce, ce semăna atât de mult cu vocea conștiinței ei.

Ea avea în mintea imaginea din oglindă din trecut. Au trecut de atunci 4 ani și nu-și dorea să vadă cum arăta de fapt, în realitate…

– Dvs. o însoțiți? o interogă cadrul medical, pe Andra.

– Da, eu! Suntem colege de apartament.

– Ok, chem acum infirmerul să o ducă în sala de urgență, conchise acesta.

*****

Pe puțin 10 ore de stat în spital. Perfuzii cu calmante, recoltare analize, ecografii și radiografii…pentru a putea descoperi problema medicală a Ramonei.

– Un însoțitor al Ramonei Trifu este rugat să vină la salonul număr 2, urla portavocea în holul de așteptare al spitalului.

Andra a plecat spre salon. De pe un pat, Ramona îi zâmbește fericită, calmantele și-au făcut efectul.

– Gata, putem pleca acasă. Mâine la 7:00 trebuie să fiu deja în birou. Am de susținut o ședință… enumera, grăbită, corporatista, task-urile.

– Domnișoară, NU! Aveți nevoie de concediu medical cel puțin o lună. 

Andra s-a întors pentru a vedea cine a vorbit.

O doctoriță înaltă, frumoasă și cu un chip fără vârstă, oprise cuvintele Ramonei.

– Doctor primar Mihăilescu, se prezentă aceasta, Andrei.

– Sunteți sora ei sau…

– Prietena ei cea mai bună sunt, răspunse Andra.

– Dragă copilă, începu doctorița, această fată are foarte multe probleme de sănătate. Analizele de sânge de la ficat sunt peste limită, lucru demonstrat, de fapt, și de către ecografie: steatoză de grad 3. Indicele glicemic… imens… se apropie cu pași rapizi către diabet. Despre bilă și pancreas… ce mai pot zice? Totul în corpul ei este dincolo de limita bunului simț al sănătății. Inima, tensiunea… nimic nu funcționează în parametrii normali. Și să nu mai vorbim despre greutate: obezitate deja la 24 de ani?! 

– Wow, Ramona de această dată te-ai întrecut pe tine însăți! afirmă Andra.

– Am înțeles doamna doctor. Concediu medical și dietă, fără alte comentarii. 

– Exact, o aprobă aceasta… asta dacă îi dorești binele.

******

Vrând nevrând, Ramona era condamnată să stea în pat și fără laptop. Avea voie să se uite doar la televizor. Și nu putea trișa pentru că se simțea fără putere de a se ridica și de a căuta laptopul.

Andra era numai în bucătarie și pe internet. Căuta disperată soluții pentru a o pune pe picioare pe prietena ei. Știa bine că medicamentele nu erau îndeajuns și i se spusese clar că, Ramona, trebuia să slăbească și să urmeze o cură de detoxifiere.

Tot căutând rețete sănătoase, a descoperit un slogan ce i-a atras atenția:

logo-hurom_1504190816-300x300

Curioasă dar și disperată în a găsi o soluție la această problemă, a accesat site-ul a cărui logo făgăduia menținerea și recuperarea sănătății.

În acest fel a aflat că firma HUROM s-a născut în Coreea, în urmă cu 44 de ani. În cele 4 decenii de când exista, a patentat tehnologii noi de stoarcere a legumelor și a fructelor și acum este deja lider mondial în fabricarea storcătoarelor Home Proffesional.

Ineditul însă a luat ființă în anul 1992 prin primul storcător HUROM cu ax orizontal (melcat), ce până în 1998, a primit 7 brevete de invenție.

În 2007 a intrat pe piață primul storcător vertical cu ax melcat din lume, pentru ca în 2008 să fie deja prezentat succesorul său, comercializat sub diverse denumiri, precum Hurom HU-100, Oscar Pro 930 sau Omega VRT330.

hurom-development-over-the-years

Andra citea cuvânt cu cuvânt și nu-i venea să creadă că, Ramona, în tot acest timp a avut soluția sub nas, cum s-ar spune și nu a făcut niciodată nimic în această privință.

A continuat lectura, pentru a înțelege ce diferențiază acest produs față de celelalte de pe piață și ce model ar putea alege de pe site, pentru testare.

A înțeles că acest storcător a fost proiectat inițial în scopuri terapeutice, deoarece se dorea stoarcerea sucului din iarba de grâu.

– Stai puțin! spuse ea, e perfect! Doctorul nutriționist a recomandat deja Ramonei sucuri detox din iarbă. Wow! cred că am găsit soluția perfectă.

S- a abținut să nu dea buzna în camera bolnavei, pentru a-i dezvălui descoperirea ei. Dorea să afle tot mai întâi și apoi să-i arate.

circle1-380x380Deci… storcătorul acesta are o stoarcere lentă, prin presare la rece, notă Andra repede pe caiețel.

Prin sistemul Slow Squeezing System, stoarcerea se realizează prin presare la rece, fără frecare și încălzire a sucului la viteze mari. Astfel sucul nu se va aera ca în cazul aparatelor de stoarcere centrifugale. Datorită acestei metode, se păstrează în totalitate vitaminele, mineralele, enzimele, antioxidanții și fitonutrienții din fructe și legume.

– Draga mea dragă se va putea bucura de toate binefacerile naturii în sucurile sau supele cremă ce i le voi prepara! zâmbi Andra, entuziasmată, parcă vizualizând deja delicioasele preparate naturale.

– Cât s-au chinuit oamenii aceștia să îmbunătățească stilul nostru de viață și în același timp să ne amintească că Natura trebuie respectată și prețuită pentru tot ceea ce ne oferă, nu distrusă din credința, de altfel greșită, că o putem îmblânzi… gândi Andra, timp în care derulează paginile produselor HUROM.

– Acesta este! a exclamat fericită, după citirea caracteristicilor produselor.

ha_i_gray_sliderHurom HA-I One Stop sau mai bine zis, răspunsul la rugăciunile mele.

Ce i-a plăcut Andrei foarte mult la acest model, a fost faptul că:

  • este ultima generație din această gamă;
  • are un sistem dual de alimentare;
  • oferă două posibilități de introducere a fructelor și a legumelor: odată printr-o gură de alimentare clasică, dar și printr-o gură de alimentare de dimensiuni mari. Cea de-a doua gură de alimentare este prevăzută cu un set de cuțite, antrenate de motor, care ajung să funcționeze până la 23 de rotații/minut. După mărunțire, ingredientele trec automat în ansamblul de procesare;
  • 60 rotații/minut la viteza de procesare. Deci lent și prin presare la rece pentru a oferi utilizatorilor un suc natural, perfect omogenizat și fără pierdere de fito-nutrienți;
  • ca și design, poate fi placul oricui, deoarece are o ergonomie excelentă, nu consumă multă energie, este silențios și deține și un sistem unic și inedit de alimentare.

Cea de-a doua variantă de alimentare parcă fusese concepută special pentru Ramona. Ea fiind mereu pe grabă, nu ar fi avut timp să stea lângă storcător și ar fi renunțat la utilizarea lui în mai putin de 30 de minute. Dar prin cea de-a doua gură de alimentare, storcătorul își putea face singur treaba, neavând nevoie de prezența ei.

Andra era pregătită să arate Ramonei ce model a ales pentru testare. Până la urmă, chiar și ea avea nevoie de detoxifiere pentru a-și menține sănătatea.

A desenat pe o foaie tot ceea ce putea face Hurom HA-I One Stop și a dat năvală în camera suferindei.

– Ramona, Ramona, hai să-ți arăt ce am găsit!

– Arată-mi, răspunse aceasta plictisită de sub plapumă.

– Pentru că tu trebuie să te faci bine, iar eu trebuie să-mi mențin sănătatea și nu în ultimul rînd, trebuie să învățăm să trăim sănătosHurom HA-I One Stop, și arătă triumfătoare foaia proaspăt printată, cu storcătorul inovator.

– Ce mai este și asta?

– Un super storcător ce păstrează toate proprietățile fructelor și a legumelor, prin presare la rece și stoarcere lentă. 

– Am citit și toate testimonialele. Cei care au comandat sunt extrem de mulțumiți și ține cont că vorbesc despre modele mai vechi. Cel ales de mine este de ultimă generație. Și știi care a fost motivul ce m-a convins?

– Nu, nu știu. Mi-am pierdut toate simțurile de când mă ții prizonieră aici, spuse Ramona, bosumflată.

– Doamna Director, nu eu vă țin prizonieră ci nepăsarea și neglijența dumneavoastră, i-a răspuns și Andra râzând.

– Stai, lasă, ascultă, a continuat ea nerăbdătoare: putem alege modelul dorit și să luăm legătura cu unul dintre reprezentanții Hurom România. Eu, am făcu deja asta!

Acum așteptăm aparatul ales pentru probă. Vom plăti suma întreagă, plata acestei sume reprezentând de fapt, garanția că vom returna aparatul dacă nu este pe măsura așteptărilor noastre, însă eu nu cred că va fi cazul.

– Gândește-te puțin! o îndemnă ea pe Ramona. Tu poți să te plimbi prin casă, să te pregătești, iar micuțul acesta își face singur treaba între timp! Mi se pare genial!

Putem testa aparatul timp de 4-5 zile. Dacă ne place, vorbim cu cei de la Hurom România și solicităm să primim unul nou, fără să mai plătim nimic în schimb. 

Nu te mai obosesc cu varianta negativă pentru că știu deja că nu va fi cazul, a râs Andra, plină de încredere.

– Hai până ajunge livrarea, să-ți fac poftă cu delicioasele preparate pe care de abia aștept să le gustăm! Imaginează-ți cum vor arăta diminețile noastre de acum înainte: fructe și legume proaspete în toate combinațiile, parfumul Naturii în bucătărie, zeci de rețete delicioase. tu… infinit mai slabă… și toate acestea doar datorită micuțului nostru prieten. El ne va oferi diminețile perfecte și sănătoase! Va fi minunat! 

– Hai arată-mi! Îmi place ideea de marketing a celor de la Hurom… ceea ce, în afaceri înseamnă, că au produse bune! a concluzionat Ramona, serioasă.

– De ce crezi că sunt lideri mondiali pe segmentul lor de piață? a întrebat, retoric, Andra, îmbrățișându-și prietena!

Articol scris pentru proba 25 din competiția Superblog 2018!

Surse:

http://huromromania.ro/

http://huromromania.ro/produse/

http://huromromania.ro/hurom-ha-i-one-stop/

https://www.facebook.com/huromromania/

https://www.youtube.com/channel/UCKwTKWww1RZZdd39FLjG_pQ/feed

poze din articol și de pe pixabay și unsplash

logo-hurom_1504190816-300x300

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.