Superblog să nu te oprești niciodată și „să ne citim mereu, cu bine”!

Începutul…

„Noaptea este un sfetnic bun!”

23 octombrie 2018 – Noaptea în care Providența nu doar că m-a sfătuit, dar m-a și îndrumat să pășesc pe un drum, drum la care visam de copil.

De mică, am iubit „să rătăcesc” printre cuvinte, printre povești. De mică, am iubit să-mi aștern gândurile, trăirile, pe foile de un alb imaculat, ce parcă mă așteptau de fiecare dată, nerăbdătoare.

Însă așa cum un îndemn, o laudă îți poate da avânt, și o critică, mai ales la o vârstă fragedă, te poate îndepărta de la calea la care visezi.

Critica primită cu mult, mult timp în urmă, îmi răsună și acum în minte:

„E uşor a scrie versuri

Când nimic nu ai a spune,

Înşirând cuvinte goale

Ce din coadă au să sune.”

(Mihai Eminescu – Criticilor mei)

Și totuși, nu m-am oprit niciodată din scris. Am scris pentru mine. Am scris când prea-plinul sentimentelor nu-mi mai dădeau pace cerându-și dreptul la a se așterne pe hârtie. Dar nu am mai arătat nimănui sau poate la prea puțini, ceea ce scriam eu.

Până în august 2018 când am decis să-mi fac un blog.

Ce nișă urma să aibă, sincer, nu am avut nici cea mai vagă idee. Doream doar să văd cum va fi primit scrisul meu de către cititori.

La început am scris articole despre subiecte care mi-au stârnit curiozitatea… până la data de 23 octombrie, când s-a deschis o ușiță ce avea să mă poarte spre o nouă aventură.

*

„Prima toamnă cu Superblog”, „ A sosit momentul pentru o provocare: Superblog 2018!”…. am citit în timp ce „răsfoiam” articolele de pe wordpress.

– Ce o fi oare acest Superblog? m-am întrebat eu, în timp ce-mi savuram țigara de la miezul nopții.

Am aflat repede din rândurile celor înscriși ce era, ce este, de fapt, Superblog!

Superblog înseamnă o super-competiție, în care, dacă-ți place să scrii, să fii creativ, original și pregătit de a primi și critici, ești binevenit!

Ți se oferă șansa să-ți prezinți talentul, prin intermediul textelor tale, și de asemenea, de a fi remarcat și de către sponsorii acestui concurs, sponsori care pe perioada desfășurării competiției, te vor provoca să scrii, într-un mod original, despre produsele lor.

**

Dorința începea să prindă contur și în sufletul meu. Era o dorință amestecată cu teamă, cu neîncredere, dar era!

Am decis că n-am nimic de pierdut dacă încerc. Oricum startul fusese dat de la 01 octombrie, așadar, eu plecam cu un dezavantaj, neparticiparea la 11 probe, dar cum nu aveam idee ce va fi, mi-am zis „Hai! Ce o fi o fi!”

Condițiile de participare: un blog cu „vârsta” de minim 3 luni și cu un conținut de minim 20 de articole. Micul meu bloguleț era chiar la limită. Mi-l și imaginez, bătând din palme, fericit că va fi prezentat în blogosferă.

Alături de prietena ce mă ajută mereu să-mi pun gândurile în ordine, adică țigara mea, am redactat repede articolul în care-mi motivam înscrierea și doleanța să particip. Eram nerăbdătoare să primesc un feedback, dar până dimineață mai erau câteva ore bune, așa că am început să citesc textele de la probele anterioare.

Articolul Mirosul Dragostei, primul articol citit… m-a lăsat fără de cuvinte, a fost WOW! Felul în care a fost creat, emoția transmisă de fiecare cuvânt, a trezit în mine dorința de a compune la fel și speranța că, într-o bună zi, textele mele vor fi măcar pe sfert, la fel de bune, precum cele ale Simonei – Oxana Rusinescu, autoarea blogului O carte nescrisă. Dacă doriți să vă relaxați, să fiți purtați în alte dimensiuni, să vă delectați cu povești minunate, vă invit, cu drag, să accesați blogul Monei!

***

A doua zi am primit confirmarea că pot participa, din partea Claudiei Pătrașcu.

Claudia… cum aș putea exprima oare, în cuvinte, modul în care Claudia m-a îndrumat, m-a încurajat, m-a susținut… pe mine, o necunoscută, trezită în miez de noapte că vrea și ea la Superblog?

Tot Claudia a fost cea care a gestionat fiecare moment, discuție, situație, pe pagina de Facebook a concursului. Nu am avut încă plăcerea s-o cunosc personal, dar îi mulțumesc încă odată pentru tot suportul acordat și o admir pentru răbdarea, pentru viteza de reacție… nu a existat întrebare la care să nu primesc răspuns, aproape imediat! Mulțumesc Claudia, ești sufletul Superblogului!

Start la scris! Lista articolelor ce au transformat cuvintele în magie!

Cu permisiunea acordată și inspirată de rândurile Monei, am început să scriu.

Am scris cam în fiecare zi pentru că probele veneau una după cealaltă… nopțile mele, în toată această perioadă, s-au transformat în zile, dar aș lua-o de la capăt încă odată, la cât de palpitant a fost.

Nu am mai simțit fiorii așteptării unei note, din anii de facultate și de master. Cred că butonul F5 și-a pierdut arcul de pe tastatură, de câte ori l-am putut apăsa, iar telefoanele mele aveau deschise în Safari doar pagina cu Superblog.

Însă, în momentele în care literele nu doreau a se mai contopi între ele pentru a forma cuvinte, iar cuvintele refuzau cu impertinență de a mai forma propoziții și texte, lăsam totul baltă și citeam.

Nu, nu m-am apucat de citit vreo carte în această perioadă, însă am citit articolele minunate ale colegilor. Am descoperit texte inedite, texte haioase la care reveneam atunci când aveam nevoie să zâmbesc, texte asupra cărora au fost picurate bucăți din sufletele acestor persoane minunate!

Câteva mi-au rămas adânc întipărite în inimă și simt nevoia să le împărtășesc și cu voi. Merită să fie citite și apreciate!

Așadar, ordinea în care le-am descoperit:

 • La masă cu Caragiale – textul Cristinei Chifu, autoarea blogului Cristina din Moinești. Tot de pe blogul acesteia am aflat și de o altă platformă, la care dacă ești bloger și dorești să scrii, te poți înscrie. Mulțumesc pentru informație, Cristina!
 • Și că tot suntem la Caragiale, nu puteți rata blogul lui Emil CălinescuBlogger cu greutate. Stilul lui Emil este unul de o fină ironie și autoironie, mesajele din textele sale nu te pot lăsa indiferent oricât de superficial ai fi. Emil este un Caragiale al timpurilor noastre.

Însă, Emil nu s-a mulțumit cu un singur blog, Emil are cea mai tare echipă blogosferică ce reunește 11 bloguri. Povestea acestora, narată magnific, o puteți găsi în articolul Cea mai tare echipa blogosferica. HalestEmil.ro.

Este aproape imposibil, dacă vrei să afli ceva dintr-un domeniu, să nu găsești informații în niciunul dintre blogurile lui. Prezentarea blogurilor, în ordinea stabilită, bineînțeles, de Emil, sunt: blogul politic, blogul de carte, blogul de teatru, blogul de film, La Stadion Cel mai frumos gol este cel înscris de echipa ta!, blogul Blond.ro, blogul Cristian Manea.eu, blogul Emil studentul minune, noul blog cu și despre mâncare HalestEmil, blogul cu numărul 10 și încadrat ca mijlocaș, EmilCalinescu.eu și cel de-al 11-lea, dar nu și cel din urmă, CEL MAI MINUNAT.EU BLOG.

Mi-ar plăcea, ca atunci când blogulețul meu va fi mai măricel, să îi solicit un interviu lui Emil. Fiind în blogosferă de 10 ani, consider că ceva sfaturi din partea lui, ar fi binevenite. În plus, eu sunt curioasă de povestea din spatele celor 11 bloguri și ale autorului lor.

Și articolul ce mi-a readus zâmbetul pe buze și mi-a amintit de niște personaje dragi ale anilor 2010-2011, este Mancati sanatos … ca sa nu ajungeti ca(t) mine!

 • Trec de la ironia lui Emil către o altă autoare, Dana-Maria Jugăurs. Dana împreună cu blogul ei, Bibelou, fac o echipă minunată și nu numai în domeniul make-up-ului, nișa principală a blogului. Vă îndemn să-i citiți articolele, scrise cu haz și făcând haz de necaz în cele mai felurite situații. Articolul care m-a distrat cel mai mult, atunci când l-am citit, Fii un cumpărător isteț de Black Friday!
 • Lăsând acum veselia și hazul la o parte, vă invit să trecem în tărâmul poveștilor împreună cu Dana Codori și al ei blog DanaCodori. Dana este și autoare de cărți cu povești pentru copii. Scrie minunat, povestirile ei sunt pline de tâlc și îmi doresc să vadă lumina tiparului cât mai curând. Este un drept ce și l-au câștigat prin înțelepciunea ce le caracterizează.
 • Urmează, Radu Țuglea cu al său blog Dincolo de nori.Textul ce m-a purtat pe vechi meleaguri, direcționată fiind de o frumoasă zeiță, este Arc peste timp. Nu puteți rata acest text și nici blogul lui Radu!
 • Tot despre povești, dar de data aceasta, despre povești de iubire, scrie și Alin Boncea, băiatul vesel și haios de pe rețelele de socializare, dar romantic incurabil, pe blogul său, Jurnalul de iubire.

Cu Alin m-am cunoscut virtual, iar amiciția s-a legat prin și datorită GIF-urilor. A fost o noapte foarte simpatică, iar mai apoi am cunoscut, virtual, și un altfel de Alin Boncea. Articolele lui vor vorbi singure, nu trebuie decât să-i accesați blogul. Eu să vă doresc „lectură plăcută!”

 • Cluc Cristian a fost câștigătorul ultimei probe din cadrul ediției de iarnă a Superblog 2018. Articolul, Orizonturi largi descrie, ascunsă în poveste, realitatea actuală. După citirea acestor rânduri este imposibil să nu ne oprim măcar o clipă și să privim dincolo de confortul globurilor noastre de cristal, în care preferăm să rămânem.
 • Nu pot încheia această listă fără a felicita și câștigătoarea acestei ediții, Georgiana Mihăilă, cea care stă în spatele blogului O pisică neagră. Pisicuța ei neagră și-a lăsat micile amprente nu numai în sufletele noastre, ci și în sufletele juriilor, ce au fost captivați de creativitatea și felul în care imaginația Georgianei, a construit textele.

Vă recomand însă, cu mult drag și blogurile celorlalți participanți. Din păcate, nu am reușit încă să citesc chiar tot și mă tem că sigur am omis din listă, cel puțin unul…

Evoluția unei Începătoare 

În ceea ce privește evoluția mea la acest concurs, poate pentru alții nu ar fi motiv de mândrie sau satisfacție, dar pentru mine este. Parcursul și rezultatul unor săptămâni minunate, alături de oameni talentați, la final se rezumă la:

– înscrisă în concurs cu numărul 172 dintr-un total de 175 înscriși și 155 de participanți, dintre care 66 finaliști (cei care au participat la toate cele 26 de probe)

– participare la 15 probe + 2 probe extra-concurs

– clasată pe locul 83, loc ocupat după înscrierea textelor la cele 15 probe

– câștigarea a 4 a premii

Primul premiu a venit chiar de ziua mea și a fost obținut chiar la prima proba pentru care am început să scriu. Nu-mi venea să cred! Niciodată nu am câștigat nimic și nici nu mă așteptam să câștig ceva… și atât de repede… bucuria a fost atât de fericită, dacă mă pot exprima în acest mod, atât de fericită că m-a regăsit și și-a făcut, din nou, culcuș la mine, aducându-mi încă trei premii, până la final.

Lista sponsorilor, din partea cărora, am primit apreciere transformată în premii și cărora doresc să le mulțumesc, sunt:

Logo_eXtreme_Travel_transparent_small-1-1_1535788654Proba 10. Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură! Sponsor EXTREME TRAVEL

sanovita_1537547805Proba 14. Pledoarie pentru sănătate: Sponsor SANOVITA

Logo VindemIeftin_1519397642Proba 22. Acoperiș pentru casa visurilor tale: Sponsor VINDEM-IEFTIN.RO

Proba 25. Hurom – un start perfect pentru o zi perfectă! Sponsor HUROMlogo-hurom_1504190816_1535737768

Planuri de viitor

După încheierea acestei super-competiții, prietenii m-au întrebat ce planuri am până la ediția din primăvară a Superblogului.

Lista conține trei scopuri, dar pe care doresc să le ating:

 1. – trecerea blogului pe domeniu – undeva la final de decembrie 2018/ ianuarie 2019 este planificat acest pas
 2. – personalizarea blogului printr-un logo care să mă reprezinte
 3. – voi continua să scriu.

Am descoperit alte câteva platforme unde pot participa cu textele mele și, de ce nu, speranța că voi primi și cereri din partea a diverse firme.

De fapt, am primit deja solicitarea de a scrie un articol pentru o firma și care, astăzi, mi-a trimis deja email cu confirmarea plății pentru textul dedicat lor.

Deci pot spera, pot visa cu ochii deschiși… oricum la capitolul acesta mă pricep cel mai bine! 🙂

În loc de Final

Aripile pe care mi le-a oferit Superblog pe parcursul a 6 săptămâni, îmi doresc să le antrenez, să le fac puternice pentru a mă înălța ușor-ușor către cer. Voi fi însă atentă de a nu mi le arde, apropiindu-mă prea mult de soare. Am doar exemplul lui Icar, pe care nu sunt dornică de a-l urma.

Îmi doresc doar să-mi împlinesc visul, să fac ceea ce-mi place pentru că atunci mă voi recâștiga!

Știu că va fi nevoie de multă muncă, de ambiție, de determinare, dar sunt pregătită!

Mulțumesc tuturor celor ce au făcut și fac posibil, în continuare, ca un vis să fie transformat în realitate!

Mulțumesc familiei, prietenilor și iubitului ce m-au suportat în toată această perioadă!

Mulțumesc că exiști, Superblog!

Cu drag,

O începătoare ce vrea să devină un Superbloger!

7 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.